Täna tegutseb Ruukki Pärnu tehas tootmis- ja logistikakeskusena kogu Baltikumi turu jaoks

Ruukki Products

Pärnus tegutseb arvestatav hulk erinevaid tööstusettevõtteid, kelle toodang jõuab üle maailma. Üks neist on Ruukki Products AS, kus töötab umbkaudu 170 inimest. Ruukki katused ise palju tutvustamist ei vaja, kuid samas ei tea kindlasti paljud, et lisaks tootmisele asuvad Pärnus neil ka mitmed teised osakonnad.

Uurisimegi neilt, et millega nad Pärnus tegelevad ning kuidas on nende lähiaastate plaanid.

Kaua Ruukki on Pärnus tegutsenud?

Pärnu tehasel on terasest katusekatte materjali tootmise kogemus aastast 1992 ning täna tegutseb Ruukki Pärnu tehas tootmis- ja logistikakeskusena kogu Baltikumi turu jaoks.

Mida te Pärnus toodate?

Pärnu katusetehases toodetakse erinevaid katuseprofiile, millest Classic on enimmüüdud profiil Eestis. 2013 aastal käivitasime Pärnus fassaaditoodete tehase, mis on kogu Ruukki divisionis ainulaadne. Lisaks toodame Pärnu tehases katuse- ja fassaadilahendustele lisaplekke.

Kas lisaks tootmisele on teil siin ka teisi osakondasid?

Ruukki Products AS-i peakontoris Pärnus asuvad ost ja logistika, müük, turundus, klienditeenindus, finants- ja personalijuhtimine ning IT osakond. 2014. aastal avasime Pärnu katusekeskuse Ruukki Expressi, et muuta meie tooted ja teenused piirkondlikule turule mugavalt kättesaadavaks.

Kuhu Pärnus valminud toodang jõuab?

Katusetehasest jõuavad meie tooted Eesti, Läti ja Leedu turule. Fassaaditoodete tehasest Soome, Poola, Rootsi, Norra, Taani, Tšehhi, Slovakkia turgudele. Vähemal määral lisaks UK, Ungari ning Kanada turgudele.

Ruukki fookuses on ka keskkonnahoid. Mida olete selle raames Pärnus ära teinud ja mida plaanite tulevikus?

Ruukki alustas jätkusuutlikkust toetavate tegevuste kaardistamist 2021. aastal. Eesmärgiks on vähendada süsiniku jalajälge 2026. aastaks 25% võrra. Oleme üle vaadanud oma tootmise, transpordi, paigalduse ning ühtlasi ka kõik hoonete ekspluatatsiooni ning ehituskomponentide taaskasutust puudutavad faktorid. Näiteks kasutame nüüd tehaste tõstukites taastuvkütust. Võrreldes tavalise fossiilkütusega eraldub taastuvkütuse kasutamisel 90% vähem süsinikuheidet. 2021. aastal sõlmisime elektrilepingu, mis tõi Ruukki Pärnu tehastesse roheenergia. Pärnu tehas töötab juba kolmandat aastat 100% roheenergial.

Meie emaettevõte, Ruukki Construction, on esimene maailmas, mis katsetab koos valitud klientidega fossiilkütusevaba terase kasutamist ehitustoodetes. Esimesed fossiilkütusevabast terasest katuse- ja seinakonstruktsioonid tarnitakse Rootsi ja Soome strateegilistele klientidele alates 2023. aasta kolmandast kvartalist. Püüame juhtida terasetööstust vähese CO2-heitmega tuleviku suunas. Ehitus on üks olulisemaid terast kasutavaid tööstusharusid, mis moodustab üle 50% ülemaailmsest terasenõudlusest. Fossiilkütusevaba terase kasutuselevõtuga ehitustoodetes saame üheskoos aidata ehitus- ja kinnisvarasektoril oluliselt vähendada keskkonna süsiniku jalajälge.

Asukoht Pärnu

Loe veel lugusid: