Maal elamise päeval toimub Jaanihanso Siidrivabriku ja õunaaia ekskursioon koos degusteerimisega algusega kell 14:00. Tuur ja degustatsioon kestavad ca. 1.5 tundi. Tuuri ja 7 joogi degustatsiooni hind 10 eurot.
Jaanihanso on ajaloolise talukoha ülesehitamisel loodud siidrimaja. Meie eeskujuks on Somerseti siidrifarmide vaimus tootmine, kus omavahel põimuvad kohalikku keskkonda väärtustav looduslähedus, kõrge kvaliteet ja traditsioonid. Kõike seda hoiab koos meie vaimustus heast siidrist.
Roosimaa perekond ostis Jaanihanso aastal 2000. Meie teadmine talu ajaloost pärineb kohapealt leitud ürikutest ja värava tagant mööda jalutanud vanemate külaelanike mälestuskildudest. Maja arenemise lugu on ajapikku kokku kasvanud meie enda kasvamisega. Mõni aasta suurem projekt suurema väega, aga pidev nokitsemine paremuse suunas. Kui kõik katusealune on lõpuks elamiskõlblikuks kohendatud, pidi auto oma värskeltremonditud garaazist välja kolima, et siidritünnidele ja õunapressile ruumi teha. Seal valmiski meie esimene Jaanihanso No.12 Vintage 2013.
Nagu pusletükid sobituvad lõpuks kokku, osutus aastaid üle põllu silma riivanud vana kolhoositöökoda ideaalseks asupaigaks Jaanihanso Siidrivabriku tegemiseks. Kombainide ja traktorite varjualune kohendati suve jooksul soojaks ja ilusaks ning sügiseks kolisid sisse kääritusvaadid ja õunapress. 2017 aastal renoveerisime vabriku kõrvalasetsevast töökojast CiderHouse nimelise maja, kus korraldame sündmusi ja siidrimaitsmisi.
Talu ja siidrivabriku vahel on õunaistanduse jaoks ideaalne põllumaa, parasjagu veidi kaldu ning paeklibune. Meie õunaaias kasvab kuuest sordist ligi 5300 õunapuud, 600 pirnipuud ja mõnikümmend kirsipuud. Meie süda kuulub eesti õunale, seetõttu püüame koos Eesti parimate õunakasvatajate ja Maaülikooli teaduritega leida just need sordid, millest saab parimat Eesti siidrit.