fbpx

Sign In

Toidunõu valmistamise töötuba + kohalikud toidutooted

Tapamaja galerii

Maal elamise päeva tähistamiseks ja Romantilise Rannatee maitsete gurmeehõngulisel nädalalõpul osalemiseks korraldame sündmuse, kus saab osta kohalikku toitu ja teha endale ise keraamiline toidunõu. Oma toodetud kartulivorste pakub Otto Talu ja saadaval on pagaritooted Luha Pagarilt. Savist toidunõu töötoas osalemine maksab 10 raha ja vajalik on eelnev registreerumine. Seda saab teha 5646 5792 või meistriaed@gmail.com. Külalisi oodatakse 15-16.

Samal ajal on Lihulas ka Matsalu Loodusfilmide Festival mistõttu on hea võimalus enne või pärast vaadata vähemalt üks loodusfilm.

Tapamaja galerii

Kunagises lihapoes toimetav galerii on piirkonna üks omapärasemaid kunstikohtasid. Seal toimuvad erinevad kunstinäitused ning tehakse keraamikat.

Luha Pagar

Luha Pagar on pisike pagarikoda Kirblas, Matsalu rahvuspargis. Tellimuse peale valmivad hapusaiad, rukki- ja tatraleivad, aga ka erinevad saiakesed, küpsised ja muud head-paremat. Küpsetamisel eelistatakse kohalikku ja kodumaist toorainet, võimalikult palju kasutatakse mahetooteid.

Otto talu kartulivorst

Kartulivorsti puhul on tegemist traditsioonilise Läänemaa (eelmise Eesti Vabariigi haldusjaotuse järgi) jõuluvorstiga, mille levikuala ei olnud algselt eriti suur. See piirdus Märjamaa – Kullamaa – Vigala piirkonnaga. Tänapäeval on kartulivorsti retsept jäänud küll samaks, mis endistel aegadel, muutunud on vaid nn. tooraine käitlemine. Nii mõnigi on meenutanud, kuidas keegi esivanematest või sugulastest „raius“ kartulit puunõus kapsarauaga peeneks. Täna on sellise töövõtte asendanud köögikombainid ja juurviljariivid.

Meie poolt pakutav kartulivorst on tehtud enda kasvatatud kartulitest ja sibulatest, sealiha on Läänemaa seakasvatajalt Martnast ning kõige olulisem maitseaine VORSTIROHI on korjatud Oidrema põldude servadelt. Ka seda vorsti tehes oleme „rikkunud“ traditsioone. Algselt on kartulivorstis kasutatud, kas kuubikuks lõigatud soolapeekonit või pannil pruunistatud peekonit. Muudatuse tingis asjaolu, et kevadel lõpetades Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli lihatehnoloogia eriala, ei olnud õppejõud sellise vorstiga päri, kuna lõputöö tekstuur oli „laiali valguv“. Õpetajatega ei vaielda. Muudatuseks piisas, et sealiha peenestasime hakkliha masinaga.

Tulemus on Teie ees. Ei midagi keerulist. Oma talu kartul ja sibul, naabermaakonnast (Läänemaalt Martnast) sealiha, sool ja pipar „kesteabkuskohast“, seasoolikas ka pigem Saksamaalt, kuid VORSTIROHI on EHTNE ja EHE Oidrema põldude äärest. Peale pakendist välja võtmist küpseta praeahjus või pannil.

Mis siin toimub?